augusti 18, 2022

Nya funktioner i NX-Witness V5.0

Här är alla nya funktioner i den senaste versionen.

NX-Witness VMS är ett snabbt, användarvänligt och plattformsoberoende IP-videohanteringssystem (programvara för videobevakning). Det är designat för att upptäcka, visa och hantera IP-kameror. Tack vare denna programvara är det möjligt att bevaka, analysera och reagera direkt på kritiska händelser.

Vad är nytt i version 5.0?

NX Witness v5.0 är en helt omdesignad version som fokuserar på cybersäkerhet, förbättrad användbarhet av befintliga funktioner samt nya interaktivitetsfunktioner.

 • Avancerad objektsökning
 • Metadatadrivna alternativ för säkerhetskopiering av arkiv
 • Webbsideproxy via servrar
 • Tvåfaktorsautentisering (2FA)
 • Gruppering av resurser
 • Mappning av ljud
 • Automatiska uppdateringar av skrivbordsklienten (NX Desktop Client)
 • Krypterade arkiv
 • Serverplats-ID för failover
 • Omdesignat webbgränssnitt på servern
 • Videominiatyrbild i tidslinjen
 • Säkrare anslutningar
 • Förnyat server-API
 • Javascript API för skrivbordsklienten

Avancerad objektsökning

Operatörer kan nu använda den nya avancerade objektsökningen för att söka efter objekt som identifieras av analyser och lagras i videoarkiv efter attribut (t.ex. objekttyp, färg, kön, ålder, kläder med mera) i ett nytt fönster.

Metadatadrivna alternativ för säkerhetskopiering av arkiv

Utöver säkerhetskopior i realtid, schemalagda eller på begäran kan nu arkivsäkerhetskopieringar nu konfigureras med systemmetadata. Inklusive rörelse, bokmärken eller föremål.

Webbsideproxy via server

Webbsidor från lokala enheter eller lokala applikationer kan visas på distans med serverapplikationen och proxyserver via en säker anslutning. Detta ger en enkel och säker åtkomst till integrerade säkerhetsprodukter och hantering av den underliggande IT-infrastrukturen och relaterade tjänster.

Tvåfaktorsautentisering (2FA)

System som är anslutna till molnet kan nu använda tvåfaktorsautentisering. Detta är en systemomfattande inställning och tvingar alla användare med molnkonton att använda en autentiseringsapp (Cloud stöder Google authenticator, Microsoft Authenticator eller Duo Mobile) för att verifiera identiteten innan de loggar in på ett system.

Gruppering av resurser

Operatörer kan nu gruppera resurser (kameror, strömmar, encoders och webbsidor) i NX skrivbordsklient. Dessa kan användas i roller och behörigheter för snabbare navigering i stora system.

Mappning av ljud

Operatörer kan använda ljudfunktioner från olika enheter tillsammans. Till exempel kan en ljudkälla från en kamera eller I/O-modul med mikrofon användas som ljudkälla för en annan kamera. Exempel: En 2-vägs ljudknapp kan placeras på en kamera utan mikrofon och användas med en annan kamera som har en högtalare ansluten.

Automatiska uppdateringar av skrivbordsklienten (NX Desktop Client)

Skrivbordsklienten till NX-Witness är inte längre bunden till NX-Server eller NX-Cloud applikationerna vid en uppdatering till en senare version. När uppdatering är aktiverat kommer skrivbordsklienten att ladda ner alla tillgängliga uppdateringar i bakgrunden, och uppmana användarna att starta om för att få den senaste versionen. Automatiska uppdateringar är valfria och användaren kan välja att stänga av dem.

Krypterade arkiv

När det är aktiverat är inspelade videoarkiv krypterade och synliga endast i skrivbords-, mobil- och webbklienter. Fungerar på vilken hårddisk eller lagringsmedium som helst. Systemägaren skapar krypteringsnyckeln.

Serverplats-ID för failover

Tillåter systemadministratörer att tilldela ett plats-ID till servrar i WAN-baserade system med flera servrar. Detta gör det möjligt för operatörer att definiera en server eller pool av servrar som är fysiskt placerade nära de påverkade kamerorna som failover-servrar, för att förhindra failover till fjärrservrar. Vilket kan leda till att kamerorna tappar bild över svagare nätverksanslutningar.

Omdesignat webbgränssnitt på servern

Serverns webbgränssnitt har designats om och låter administratörerna lägga till och ta bort användare, men även att få information om servrar, kameror och licenser.

Videominiatyrbild i tidslinjen

Genom att föra muspekaren över tidslinjen får man nu upp en videominiatyrbild som gör att man kan förhandsgranska video, fungerar i klientprogrammet på både Windows och Mac OS.

Relaterade artiklar

Kontakta oss
033 - 22 63 80

Signa upp dig för vårt nyhetsbrev

Gå med i vårt nyhetsbrev idag för att ta del av senaste nyheter, kampanjer och tips.
Subscription
useruserscartphonecrossmenu