Managera accesspunkter via Wi-Tek Cloud

Med Wi-Tek cloud kan du managera accesspunkter utan kontroller/router, det är användbart om till exempel en kund redan har en router och vill komplettera med en eller flera accesspunkter för att få bättre trådlös täckning.

För att gå till Wi-Teks cloudtjänst så surfa till https://cloud2.wireless-tek.com

Om du inte redan har ett konto sedan tidigare så kan du registrera ett nu, genom att klicka på “Register”. Följ sedan anvisningarna för att fylla i alla dina uppgifter.

Startsidan

Klicka på “ADD NETWORK” för att skapa ett nytt projekt.

 1. Börja med att fylla i namn på projektet “Name“.
 2. Fyll sedan i önskat lösenord “WEB admin password” (detta lösenord kommer att gälla på de accesspunkter som du lägger till i projektet).
 3. Välj sedan tidszon “Timezone“.
 4. Fyll sedan i adressen till installationen “Location“.
 5. Tryck därefter på SAVE för att spara projektet.

Klicka på “ADD WIRELESS” för att gå vidare och skapa ett SSID (Wi-Fi nätverksnamn).

Skapa ett SSID (Wi-Fi nätverksnamn)

Här fyller du i alla uppgifter för att skapa ett SSID (Wi-Fi nätverksnamn), om du till exempel vill skapa ett SSID för 2.4 och ett för 5GHz så bockar du ur “Radio-2 (5G), fyller i alla uppgifter och sparar. Klicka sedan på “ADD WIRELESS” igen och lägg sedan upp ett till och bocka i endast 5GHz, och spara.

 1. SSID, här skriver du ett namn på det trådlösa nätverket.
 2. Encryption, välj valfri kryptering.
 3. Password, skriv in ett önskat lösenord.
 4. MAX Num of User, skriv in maxantal trådlösa användare.
 5. VLAN BINDING, skriv 0 om du inte har några andra VLAN som du vill knyta SSID:et till.
 6. SSID rate limit, här kan du begränsa hastighet på det trådlösa nätverket.
 7. Radio, här kan du bocka i om du vill använda 2.4GHz och 5GHz, bockar du i bägge så blir det samma SSID på både 2.4 och 5GHz.
 8. Isolate, innebär att du kan isolera användare från varandra (Om du skannar nätverket kan du inte se andra användare, endast enheter).
 9. Hidden, här kan du välja om nätverket ska synas eller vara dolt.
 10. Enable WMM, betyder Wi-Fi multimedia och ger förbättrad QoS över trådlösa uppkopplingar och ger bättre video- och röstprestanda.
 11. GBK, (Tillåter kinesiska tecken i SSID) används inte i Sverige.
 12. Klicka på SAVE för att spara inställningarna.
 1. Auto Channel, betyder att när accesspunkterna går online för första gången så kommer de att hamna på kanal 1 på 2.4GHz och kanal 149 på 5GHz (ibockad som förval).
 2. Auto Allocate Channel, betyder att en automatisk sökning kommer att gå igång på morgonen dagen efter du har sparat projektet. Den automatiska sökningen görs för att hitta lämplig störningsfri kanal för både 2.4GHz och 5GHz.
 3. Klicka på “NEXT” för att fortsätta.

Lägg till accesspunkter

 1. AP management, här väljer du om du vill managera accesspunkterna via “Gateway AC” om du har en kontroller/router eller via Cloud “Cloud management”. I den här guiden så använder vi cloud managering så bocka i “Cloud management”.

Det finns två olika sätt att lägga till accesspunkter på:

 1. ENTER SERIAL NUMBER, används om du ska lägga till en accesspunkt. Klicka på denna och mata sedan in serienumret som står på kartongen eller på baksidan av accesspunkten, klicka därefter på “ADD” för att lägga till.
 1. SCAN DEVICE, används för att skanna efter flera accesspunkter på ditt nätverk (OBS! alla accesspunkter måste vara igång på samma nätverk). Klicka på denna och fyll i ett serienummer från en av accesspunkterna, klicka därefter på “ADD” så börjar verktyget att skanna ditt nätverk. När skanningen är klar så kan du trycka på “ADD” till höger om varje accesspunkt i listan för att lägga till dom.
 2. Klicka sedan på “FINISH” för att spara och avsluta.

Relaterade Guider

Kontakta oss
033 - 22 63 80

Signa upp dig för vårt nyhetsbrev

Gå med i vårt nyhetsbrev idag för att ta del av senaste nyheter, kampanjer och tips.
Subscription
useruserscartphonecrossmenu